• SKATEK

Tips for å holde musen unna

Oppdatert: 11. nov. 2021

Det går mot kaldere tider og musene er nå på utkikk etter varmere steder å oppholde seg.

Har musen tilgang til både varme og næring vil den trives godt.

I dette innlegget skal vi gå gjennom noen enkle tiltak du kan gjøre som vil redusere risikoen for å få musene inn i hus, garasje eller utebod.Tett igjen alle innganger

Mus er mestere til å finne innganger, de behøver kun en glippe på 5-6mm for å presse seg inn. Derfor er det veldig viktig å være nøye når man skal tette igjen åpninger.

Under kledningen til de fleste hus skal det være montert musebånd, men ofte er det enten glemt eller ikke montert godt nok rundt hjørnekassene. Det finnes flere løsninger på markedet for å fikse dette, enten stålull, musebånd eller musebørste som dyttes opp under kledningen og i sprekker. Mus er flinke til å klatre, så vær også obs på mulige innganger høyere opp. Tett igjen lufteluker med netting.


Vedstabel

Ikke stable ved helt inntil husveggen. Ikke bare mister du oversikten over aktivitet og mulige innganger ved husveggen, men ettersom mus er flinke til å klatre kan de finne innganger enda høyere opp på veggen. Dette gjelder også andre ting man skulle stable tett inntil veggen.


Fuglemat, kompost og nedfallsfrukt

Hovedgrunnen til at en mus finner seg til rette i et hus er varme og god tilgang på mat. Av denne grunn er det derfor ikke lurt å mate fugler med brødsmuler, frø og annen mat rundt huset. Om du har frukttrær i hagen er det viktig å plukke opp nedfallsfrukt og eventuell kompost må sikres mot mus.


Musefeller

Har du oppdaget mus eller ønsker å sikre hytta hvor man ikke oppholder seg hver dag, kan det være greit å sette ut noen musefeller. Her kan man velge mellom vanlige klappfeller, elektriske musefeller eller små bur slik at du kan slippe musen ut i naturen igjen. Sistnevnte må sjekkes jevnlig, slik at ikke musen blir fanget og dør av tørste/sult.

Til alle fellene egner peanøttsmør og sjokoladepålegg med nøtter seg godt som åte. Ikke påfør for mye åte på hver felle, da kan du risikere at fellen klapper sammen før en mus prøver å forsyne seg. Musefellene plasseres langs veggen og på steder du har mistanke om aktivitet. Om du har små barn eller husdyr kan det være lurt å benytte seg av en klappfelle med lokk som beskytter mot nysgjerrige små fingre og poter.

110 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle