Skjeggkre

Oppdatert: 10. nov. 2021

Vi har sett en eksplosjon det siste året i forekomsten av skjeggkre i Norge.

De sprer seg i et høyt tempo spesielt gjennom økt netthandel og pappesker.

Har du først fått skjeggkre i hus, kan de være vanskelig å bli kvitt. Selv om skjeggkre verken er farlige, bærer sykdommer eller ødelegger hjemmet ditt så er de uhyggelige gjester.
Åte for kartlegging


SKATEK var først ute i verden med å lansere et åte for skjeggkre. Forsknig fra FHI viste en signifikant økning i fangst på limfeller med åte kontra uten. Åte er giftfritt og kan brukes trygt rundt barn og husdyr.


Hver dispenser kommer med 5g åte som er nok for ca. 100 limfeller. Dispenseren sørger også for korrekt dosering, da for mye åte ikke har like stor virkning. Grunnen til dette er at skjeggkreet "lukter" åtet overalt og går dermed ikke like målrettet direkte på limfellen.

Distribusjon gjennom TrinolÅte selges i dag under merkenavnet Trinol til privatmarkedet og til proffmarkedet gjennom en distribusjonsavtale med Trinol/Vilomix.

Har du mistanke om skjeggkre er Trinol sin skjeggkrefelle et fint sted å starte. Da får du raskt en oversikt over omfanget og hvilke tiltak som burde iverksettes. Kitet kan f.eks kjøpes hos Jernia eller Clas Ohlson og inneholder 9 limfeller + dispenser med åte.

Har du noen spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på mail: info@habe.no


#skjeggkre #skjeggkreåte #graysilverfish #Ctenolepisma #silverfish #skægkræ

32 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle